LOWLANDS  

An extensive refurbishment, and extension, to an existing red brick bungalow in the Lower Wye Valley.

 

The concept seeks to carefully increase the existing brick mass, whilst stitching in a new modern extension subordinate to the original house. All whilst turning the focus towards the southern aspect and landscape views.

 

Works include a re-sequencing of the existing entrance and internal spaces; a modern kitchen extension; external terrace area and extending into the roof void creating new bedrooms and long reaching views down the Wye Valley.

 

All daytime-used, ground floor rooms, enjoy carefully framed views created by large glazed apertures. Further physical connections are made onto the covered terrace from the home office and kitchen access. Privacy from the access road is maintained whilst controlled views allow for ease of surveillance of the entrance.

 

Utilising local materials, the proposal includes a stone plinth to the terrace area, carefully matched bricks for the gables and charred timber cladding around the extension.

 

https://www.architectsjournal.co.uk/news/emerging-practice-hills-co-wins-go-ahead-for-wye-valley-bungalow-revamp/10045057.article

Location:   Brockweir, Gloucestershire

Status:     Tender

 

 

© HILLS + CO. 2020

  • Pinterest - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Spotify - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle