HERBERTS HILL

A modern, two storey extension, to an existing 3-bed, red brick house in Llangarron, Herefordshire; providing a remodelled kitchen/utility and an extra bedroom at first floor.

 

Due to a growing family, and an increased desire for more space to allow for the complexities of teenage life, this gable end extension provides a better connection to the garden and takes full advantage of the far-reaching rural landscape views.

 

The concept is to maintain the existing single storey kitchen roofline, and to wrap this with a new timber façade whilst increasing the footprint. This will provide a larger kitchen with key openings to the views; a new utility and WC/shower room; and creating a definite connection from the kitchen to the living room internally. The rear elevation proposes a large box dormer extension at first floor level, providing a new bedroom and opening up the aspect to the landscape beyond.

 

Location:   Llangarron, Herefordshire

Status:     Planning

  • Pinterest - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Spotify - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© HILLS + CO. 2020

RED LODGE, BROCKWEIR, GLOUCESTERSHIRE NP16 7NQ

THOUGHTFUL + RURAL + CURATED 

ARCHITECTURE + INTERIOR DESIGN 

HILLS + CO. IN THE WYE VALLEY