BURNT COTTAGE

A charred timber extension to an existing stone outbuilding providing a 3-bed holiday home on a sensitive site.

 

The design concept for Burnt Cottage developed out of the existing buildings history, which it had been said was bought and renovated by a local man as a wedding present for his soon to be wife. Following a dispute, the house, never finished was burnt to the ground. Thus the proposal seeks to offset this history in an adjacent charred volume of identical proportion to that of the existing stone cottage.

 

The positioning of the extension in relation to the cottage is to limit its visibility from the highway, maintaining the cottages prominent aspect on the hill, but belying its larger mass.

 

Location:   Bream, Gloucestershire

Status:       Feasibility

  • Pinterest - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Spotify - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© HILLS + CO. 2020

RED LODGE, BROCKWEIR, GLOUCESTERSHIRE NP16 7NQ

THOUGHTFUL + RURAL + CURATED 

ARCHITECTURE + INTERIOR DESIGN 

HILLS + CO. IN THE WYE VALLEY