Hills+Co. - Moat House terrace contemporary zinc extension to listed house in conservation area in Wye Valley AONB
Hills+Co. - Moat House dining area contemporary zinc extension to listed house in conservation area in Wye Valley AONB

MOAT HOUSE

Contemporary rear kitchen extension to a Listed house in the St. Briavels Conservation Area, in the lower Wye Valley AONB. 

 

The proposal includes the removal of an existing, poorly constructed 

conservatory, and the construction of a new zinc single storey rear extension.

 

The extension is to house a new open plan kitchen, dining and living space (with double height mezzanine over kitchen), and level access to an external courtyard and terrace. The architectural intent is to provide a new addition to the listed cottage which both contrasts and compliments the cottage's original features, allowing both the old and new to harmoniously sit alongside one another. 

 

Location:  

St. Briavels, Gloucestershire

Site Constraints/Other:

Grade 2 Listed property, Conservation 

Area, Wye Valley AONB, Ecology

Status:       

RIBA Stage 4 Technical Design 

 

Hills+Co. - Moat House kitchen contemporary zinc extension to listed house in conservation area in Wye Valley AONB
Hills+Co. - Moat House mezzanine contemporary zinc extension to listed house in conservation area in Wye Valley AONB
Hills+Co. - Moat House massing drawing contemporary zinc extension to listed house in conservation area in Wye Valley AONB

VIEW MORE RESIDENTIAL PROJECTS