IMG_7810.jpg
AC1077B0-85DB-4CD3-B890-BF5784CC7827.JPG
FullSizeRender(8)_edited.jpg
IMG_7055_edited.jpg

RIVER BARN

Located in the Lower Wye Valley, this 19th century stone barn is converted into a high end holiday accommodation to support the thriving tourist industry. Due to the buildings limited footprint the design caters for single occupancy (couples) whilst its private location and rough materials warranted an interior scheme fit for the outdoors,

 

The concept maintain the roughness and grittiness of the existing structure, doing as little as possible to retain the character of the barn itself, whilst creating a high end interior. Lightly sanded, exterior grade timber, is specified for wall panelling internally disguising the insulation needed to meet building regulations; reclaimed Victorian floor boards are fitted leaving all character exposed in the bedroom whilst a random pallet wood wall forms the bathroom pod with secret door.

 

An air source heat pump drives the underfloor heating and hot water, whilst LED lights, bespoke double glazed windows, woodburner and a super insulated timber clad first floor keep other costs to a minimum.

 

http://www.wyevalleyholidaycottages.co.uk/river-barn-riverside-cottage-brockweir

Location: Brockweir, Wye Valley

Status:     Completed

80790db0-acb4-4be7-9d19-2f2020f7a278.JPG
8bba839d-4ecf-4527-bcac-f915f0b2eb95.JPG
6c798eb9-6a23-457d-a029-4cad9075df79.JPG
BARN Section DD.JPG
GF Plan.JPG
FF Plan.JPG
BARN Section AA.JPG
BARN Section FF.JPG

VIEW MORE RESIDENTIAL PROJECTS